De ce a refuzat un milionar din Emirate să cumpere clubul Dinamo. „Orice investitor se gândește la acest aspect”

de: Sorin Barbu
24 10. 2023

Dinamo are probleme mari de tot, atât sportiv cât și financiar. Un fost președinte al clubului a dezvăluit că un om de afaceri din Emirate, cu „dare de mână” a vrut să cumpere gruparea din Ștefan cel Mare, dar s-a răzgândit. Iar marea problemă nu au fost banii!

De ce a refuzat un milionar din Emirate să investească la Dinamo

Situația la Dinamo este explozivă. Clubul se zbate în insolvență, deși au trecut opt luni de când a fost cumpărat, iar oficialii au obținut cu mari emoții, în fața instanței, un plan de reorganizare. Banii sunt însă puțini și în aceste condiții, antrenorul Ovidiu Burcă a avut mari probleme când a stabilit lotul, iar echipa a ajuns pe locul 15, după ce a pierdut cu 4-0 duelul cu FC Hermannstadt, din runda cu numărul 13 din SuperLiga României.

Un fost președinte al clubului a pus degetul pe toate rănile dureroase de la Dinamo. Constantin Anghelache este bun prieten cu Mircea Lucescu și a criticat campania de achiziții, dar și strategia acționarilor care nu au realizat mai nimic, deși au făcut o mulțime de promisiuni.

„Haideți să vă spun că a existat un cineva, de mare importanță, om de afaceri din Emirate, care a avut o mare preocupare de a o prelua pe Dinamo. Dar a pus trei condiții:
1. Vreau să știu ce se întâmplă cu insolvența, ce datorii reale mai are Dinamo.
2. Vreau ca echipa să aibă un singur șef, cu care să fiu mereu în contact, și nu să existe mai mulți acționari, fie și cu 0.15% sau mai știu eu ce.
3. Vreau să mi se spună dacă stadionul Dinamo reprezintă o soluție viabilă pentru viitor. Pentru că eu mă gândesc să investesc bani mulți în România și să fac și alte investiții, de nivel economic”, a declarat Constantin Anghelache.

Dinamo are nevoie de investiții de multe milioane de euro

Constantin Anghelache susține că omul de afaceri din Emirate era gata să investească imediat opt milioane de euro și își dorea și să cumpere un teren pe care să construiască un stadion. Fostul conducător a dezvăluit ce discuție a avut cu investitorul.

„Sunt gata să pun un capital de opt milioane de euro, sau de dolari, care se transformă în capital de lucru, conform legii, și am bani de cheltuieli. Iar când acest capital se va subția, pentru că nu pot vinde jucători, îl voi completa din nou.

Și dacă problema cu stadionul nu se va rezolva, pot achiziționa 30 de ha de teren la marginea Bucureștiului pentru a face un nou stadion Dinamo. Vreau și alte afaceri în România, să investesc și în alte domenii care să-mi aducă bani și pentru echipa Dinamo pe care vreau să o readuc în Europa”, a mai spus Anghelache, la PlaySport.

Zilele trecute, Compania Națională de Investiții a aprobat investiția pentru construcția „Arenei Multifuncționale Dinamo”, iar planul va ajunge la Ministerul Economiei. Proiectul este însă foarte mult întârziat.

Conducătorii lui Dinamo se tem că echipa va retrograda, iar la presiunea fanilor au anunțat că în această iarnă vor face patru achiziții.